Mentale Flexibiliteit

De steeds sneller veranderende omgeving doet een beroep op het verandermogen en de mentale flexibiliteit van mensen. Snel kunnen inspelen op nieuwe ontwikkelingen, het oude los kunnen laten. Minder uit gewoonte reageren, maar moeiteloos en doelbewust doen wat werkt voor jezelf en je omgeving. Hierbij werk ik in coaching en training o.a. met ACT, Acceptance and Commitment Therapie. ACT versterkt de mentale flexibiliteit en het verandervermogen, zodat mensen loskomen van gedachten en gevoelens, uit hun gewoontepatronen stappen en handelen in lijn met hun waarden en doelen. ACT kan onderdeel uitmaken van een incompany programma op het gebied van vitaliteit, duurzame inzetbaarheid, werkdruk, een inspirerende teamdag, persoonlijk leiderschap, individuele coaching, enz.

Masterclasses ACT

Wil je als professional leren werken met ACT? In 3 masterclasses voor professionals is de essentie en toegevoegde waarde van ACT compact samengebundeld. In deze intensieve masterclasses van elk 4 uur leer je – theoretisch onderbouwd – werken met effectieve en verrassende werkvormen en oefeningen. De gemiddelde beoordeling van deelnemers is een 8,6. De masterclasses kunnen afzonderlijk van elkaar worden gevolgd. Geaccrediteerd voor o.m. Arbeids- en Organisatiedeskundigen, organisatieadviseurs, sociaal werkers, bedrijfsmaatschappelijk werkers, coaches, supervisoren, paramedici, aangesloten bij BA&O, NOBCO, RSC, NvvA, OOA, Hobeon, Registerplein, ADAP, LVSC. NB: Inschrijven voor  2022 is op dit moment niet mogelijk. Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe data in 2023? Vul dan het contactformulier in.

 

Masterclass ACT - Parkeer je Piekerverstand

Ons piekerverstand maakt soms overuren. Herken je dat? Ons brein is een fantastische verhalenverteller, die continu vergelijkt, oordeelt, evalueert en fantaseert. Ons brein produceert nu eenmaal gedachten. Wel 50.000 per dag! Als we onze gedachten te serieus nemen, gaan we piekeren. En kom daar maar weer eens vanaf. 80 procent van onze gedachten is negatief geladen. We zijn gewend om de inhoud van gedachten te veranderen, en negatieve gedachten om te denken naar positieve gedachten. Van ‘dit gaat me nooit lukken’ naar ‘ik kan het!’. Dat kost veel energie. Want iedere keer dat een negatieve gedachte opkomt en bezit van je neemt, zijn je hersenen aan het werk om de positieve daar tegenover te stellen. En dat is hard werken!

 

Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Zing je belemmerende gedachten eens op bijvoorbeeld ‘lang zal ze leven’. Of spreek ze op verschillende toonhoogten uit. Beetje gekke oefening? Zeker! Maar met groots effect. Je zult merken dat je negatieve gedachte nauwelijks meer opkomt. En als hij opkomt, is de lading ervan af. Dat geeft ruimte in je hoofd. Het gaat erom onplezierige gedachten te zien zoals ze werkelijk zijn – alleen maar woorden – en de strijd ertegen te staken. Zo maak je je los van nutteloze denkprocessen, zodat je je aandacht op leukere zaken kunt richten.

 

Defuseren is een krachtig instrument uit ACT. Wil je defusietechnieken leren toepassen voor jezelf of in de begeleiding van anderen? Schrijf je in voor de Masterclass ‘Parkeer je Piekerverstand’, en kom moeiteloos los van gedachten met verrassende oefeningen. Hoe fijn is dat! Data in 2021: 17 maart, 28 mei, 13 oktober, 24 november.

Masterclass ACT - De winst van controleverlies

Ons brein houdt van controle; dat is evolutionair zo bepaald. Daarmee voelen we ons veiliger, omdat we denken onszelf te kunnen behoeden voor vervelende situaties in de toekomst. Dat is helaas een illusie. Het leven is te complex en veranderlijk om te voorspellen en ontvouwt zich vaak anders dan we voor ogen hebben. Er controle over proberen te krijgen kost je veel energie en geeft onnodig leed. Laat je verrassen door wat er op je pad komt als je vaker durft los te laten. En ervaar het gemak van met de stroom van het leven meebewegen. Als je de touwtjes wat meer laat vieren verlos je jezelf van verspilde energie, ergernissen en stress. En… niet alleen jij, maar ook je omgeving heeft daar baat bij. Winst voor iedereen! Als je de controle loslaat, gebeuren de mooiste dingen!

 

Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg. In deze masterclass breng je jouw ‘regels’ en controlestrategieën in kaart en ervaar je hoe je deze los kunt laten. Je ervaart ook wat er gebeurt als je de realiteit omarmt zoals deze is, in plaats van er tegen te strijden. Hierdoor ontstaat er meer ruimte voor dat wat voor jou belangrijk is, en gaat de energie weer stromen. Zo kun je koersvast handelen in lijn met dat wat voor jou belangrijk is. Wil je de ACT werkvormen inzetten voor jezelf of in de begeleiding van anderen? Schrijf je in voor ‘De winst van controleverlies’ in 2021 op 10 februari, 21 april, 25 juni, 10 november.

Masterclass ACT - Leef je waarden

Je staat er niet dagelijks bij stil, maar weet jij wat je kernwaarden zijn? Wanneer je weet wat voor jou echt waardevol en belangrijk is, kun je in de waan van de dag ook gemakkelijker koers houden. Waarden geven richting aan ons handelen, aan hoe we in het leven willen staan. Zonder je waarden in het vizier kun je je stuurloos voelen, en moeilijk je weg weten te vinden in de mogelijkheden die je tot je beschikking hebt. Dan bestaat de kans dat je je laat leiden door je omgeving, economische omstandigheden of wat anderen belangrijk vinden. Zo kunnen we onbewust van onze waarden afraken. En dat geeft onrust en onvrede.

In deze masterclass sta je stil bij jouw waarden en onderzoek je in hoeverre je deze ook daadwerkelijk leeft. Je ervaart welke waarden je meer zou willen leven, en hoe je deze als een kompas in jouw dagelijks leven kan verankeren. Zo kun je koersvast handelen in lijn met wat voor jou belangrijk is, zonder afgeleid te worden door hinderlijke gedachten als ‘ja maar, wat nou als…had in niet beter…’

Wil je ACT werkvormen om te ‘leven naar je waarden’ inzetten voor jezelf of in de begeleiding van anderen? Schrijf je in voor deze Masterclass en leer werken met een set van impactvolle werkvormen waarmee mensen weer in contact komen met hun waarden, dat wat er voor hen werkelijk toe doet in het leven! Data in 2021: 27 januari of 24 september.

Rust in je Ratelbrein

Met Peggy Burghouts geef ik de workshop ‘Rust in je Ratelbrein’. Deze workshop geven wij zowel fysiek op locatie als online en is voor iedereen die in de hectiek van alledag meer rust en ruimte wil creëren voor zichzelf. In deze workshop ervaar je wat er gebeurt als je loskomt van gedachten, gevoel omarmt en het de ruimte geeft. Je brengt ook jouw ‘regels’ en controlestrategieën in kaart en kijkt op welke wijze je deze meer kunt laten vieren.  Hierdoor ontstaat er meer ruimte voor dat wat voor jou belangrijk is, en gaat de energie weer stromen. Zo leer je om koersvast te handelen in lijn met dat wat voor jou belangrijk is. Lees hier meer over de Masterclass ‘Rust in je Ratelbrein’. Aanmelden kan via mail@peggyburghouts.nl.

 

Parkeer je Piekerverstand – incompany – virtual classroom

Voor iedereen die vanuit huis werkt en los wil komen van piekergedachten, is er nu ook een online interactieve training Parkeer je Piekerverstand. Deelnemers ervaren rust en ruimte in hun hoofd. Met korte, actieve en humorvolle oefeningen uit ACT loskomen van niet-helpende gedachten in deze enerverende tijd. Hoe fijn is dat! De training wordt in-company gegeven en bestaat uit 1 of 2 intensieve modules van 2,5 uur in een virtual classroom met ZoomPro. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met mij op.

 

COVID-19 maatregelen

Alle trainingen en masterclasses op locatie worden uitgevoerd volgens de veiligheidsrichtlijnen van de overheid, met 1,5 meter afstand, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit van de training. Indien het niet mogelijk is fysiek bijeen te komen worden de masterclasses in een virtual classroom, online via ZoomPro gegeven.

 

BNR Nieuwsuitzending en artikelen  

12 november was ik met collega Peggy Burghouts te gast bij BNR nieuwsradio- Zaken Doen, in de week van de werkstress. Beluister hier het interview met daarin onze aanpak om medewerkers met ACT- technieken te ondersteunen lichter om te kunnen gaan met de hectiek van alledag.

Meer lezen over de werking van ACT-technieken om gedachten los te laten? Lees het artikel Parkeer je Piekergedachten en Koersvast handelen in lijn met je waarden dat ik voor BG Magazine schreef.

Informatie:

 

Locatie:
The Colour Kitchen, Prinses Christinalaan 1, Utrecht

Prijs:
245,- exclusief BTW

Informatie:
06 – 21 555 285, annette@anderseigen.nl

Deelnemers:
maximaal 12

 

Schrijf je nu in:

  U weet zeker dat u een datum gekozen heeft

  Door het verzenden van dit formulier gaat u akkoord met de algemene voorwaarden van onze masterclasses. Deze worden per mail meegezonden.

  Testimonials

  Blog en Artikelen

  • Thuiswerken is de nieuwe werkelijkheid. Wie had dat ooit gedacht, in februari stond ik nog met mijn collega nietsvermoedend samen voor de groep in een zaaltje. Toen was dat onze enige manier van werken. Nu kan ik ook genieten van het geven van een online......

  • Werkgevers vragen normaal al veel flexibiliteit van werknemers, tijdens de coronacrisis gebeurt dat nog meer. Voor wie niet flexibel is, is er goed nieuws: met deze trucs kun je dat alsnog worden. Lees hier het artikel in Intermediair....

  • Deze week was ik in het kader van de week van de werkstress met Peggy Burghouts te gast in het programma Zaken Doen bij BNR radio. 1.3 miljoen mensen ervaren werkstress en hebben moeite om (buiten werktijd) het werk los te laten. Aan ons de......

  Wil je mijn blog ‘Vensters voor Groei’ over ontwikkeling van mensen ontvangen? Laat hier je mailadres achter.

   Wil je mijn blog ‘Vensters voor Groei’ over ontwikkeling van mensen ontvangen? Laat hier je mailadres achter.