Over Annette

Mijn passie is mensen in beweging brengen

Als coach, trainer en procesbegeleider draag ik bij aan de ontwikkeling van mensen en teams in organisaties. Mensen ontwikkelen zich vanuit drie invalshoeken: hoofd, hart en handen: ofwel via denken, voelen en doen. Zien hoe hun nieuw verworven inzicht en gedrag hen effectiever en succesvoller maakt, maakt dit werk voor mij zo boeiend en betekenisvol.

 

Na ruim 15 jaar bij Mans Adviesgroep, Akzo Nobel en UMC Utrecht werkzaam te zijn geweest, werk ik sinds 2009 als zelfstandig coach, trainer en procesbegeleider in veranderprocessen voor diverse opdrachtgevers in diverse branches vanuit Anders Eigen.

 

Het perspectief van waaruit ik met mensen, teams en organisaties werk is een combinatie van Transactionele Analyse, systemisch werken en ACT (Acceptance and Commitment Therapie). Daarbij zet ik inspirerende begeleidingsvormen in die mensen raken en in beweging brengen. Een begeleidingstraject is voor mij geslaagd als mensen en teams zich nieuwe gedragspatronen eigen hebben gemaakt waarmee ze met meer gemak en plezier hun doelen bereiken.

 

Ik ben opgeleid tot gedragswetenschapper aan de Universiteit van Amsterdam en heb de driejarige opleiding tot Transactioneel Analist (TA) afgerond. Ik zoek de verdieping in de vakgebieden psychologie en neurologie: hoe onze hersenen ons gedrag sturen. Als coach ben ik aangesloten bij de NVTA, de beroepsvereniging van Transactionele Analyse. Wil je meer beeld hebben van de opdrachten die ik heb mogen uitvoeren voor opdrachtgevers? Bekijk dan mijn CV.

 

In de loop van de jaren hebben zich samenwerkingsverbanden ontwikkeld met o.m de volgende collegapartners: Waardebron, Vigorgroep, Gispen Effect, Mensen in Bedrijf.

Testimonials

Blog en Artikelen

  • Thuiswerken is de nieuwe werkelijkheid. Wie had dat ooit gedacht, in februari stond ik nog met mijn collega nietsvermoedend samen voor de groep in een zaaltje. Toen was dat onze enige manier van werken. Nu kan ik ook genieten van het geven van een online......

  • Werkgevers vragen normaal al veel flexibiliteit van werknemers, tijdens de coronacrisis gebeurt dat nog meer. Voor wie niet flexibel is, is er goed nieuws: met deze trucs kun je dat alsnog worden. Lees hier het artikel in Intermediair....

  • Deze week was ik in het kader van de week van de werkstress met Peggy Burghouts te gast in het programma Zaken Doen bij BNR radio. 1.3 miljoen mensen ervaren werkstress en hebben moeite om (buiten werktijd) het werk los te laten. Aan ons de......

Wil je mijn blog ‘Vensters voor Groei’ over ontwikkeling van mensen ontvangen? Laat hier je mailadres achter.

    Wil je mijn blog ‘Vensters voor Groei’ over ontwikkeling van mensen ontvangen? Laat hier je mailadres achter.