Over Annette

Mijn passie is mensen in beweging brengen

Als coach, trainer en procesbegeleider draag ik bij aan de ontwikkeling van mensen en teams in organisaties. Mensen ontwikkelen zich vanuit drie invalshoeken: hoofd, hart en handen: ofwel via denken, voelen en doen. Zien hoe hun nieuw verworven inzicht en gedrag hen effectiever en succesvoller maakt, maakt dit werk voor mij zo boeiend en betekenisvol.

 

Na ruim 15 jaar bij Mans Adviesgroep, Akzo Nobel en UMC Utrecht werkzaam te zijn geweest, werk ik sinds 2009 als zelfstandig coach, trainer en procesbegeleider in veranderprocessen voor diverse opdrachtgevers in diverse branches vanuit Anders Eigen.

 

Het perspectief van waaruit ik met mensen, teams en organisaties werk is een combinatie van Transactionele Analyse, systemisch werken en ACT (Acceptance and Commitment Therapie). Daarbij zet ik inspirerende begeleidingsvormen in die mensen raken en in beweging brengen. Een begeleidingstraject is voor mij geslaagd als mensen en teams zich nieuwe gedragspatronen eigen hebben gemaakt waarmee ze met meer gemak en plezier hun doelen bereiken.

 

Ik ben opgeleid tot gedragswetenschapper aan de Universiteit van Amsterdam en heb de driejarige opleiding tot Transactioneel Analist (TA) afgerond. Ik zoek de verdieping in de vakgebieden psychologie en neurologie: hoe onze hersenen ons gedrag sturen. Als coach ben ik aangesloten bij de NVTA, de beroepsvereniging van Transactionele Analyse. Wil je meer beeld hebben van de opdrachten die ik heb mogen uitvoeren voor opdrachtgevers? Bekijk dan mijn CV.

 

In de loop van de jaren hebben zich samenwerkingsverbanden ontwikkeld met o.m de volgende collegapartners: Waardebron, Vigorgroep, Gispen Effect, Mensen in Bedrijf.

Testimonials

Blog en Artikelen

  • Annette Aarts en Peggy Burghouts, BG magazine,  juli 2019 BG magazine heeft een aantal auteurs uitgenodigd om vanuit hun eigen expertise te schrijven over ‘Waarden in Werk’. Annette Aarts en Peggy Burghouts pakken het stokje over van Gaston Dollevoet. Koersvast handelen in lijn met je......

  • In december is iedereen druk met afronden. In coachvragen van cliënten bemerk ik deze maand een rode draad: Ik ben bezig met van alles en nog wat, maar ben ik wel bezig met dat wat voor mij werkelijk belangrijk is? Wat wil ik eigenlijk? Waar......

  • Bijna driekwart van de werkende mensen heeft moeite om (buiten werktijd) het werk los te laten. Een kwart blijft mentaal erg bezig met werk, ook ’s avonds, in het weekend of tijdens vakanties. Nadenken kan heel constructief zijn. Maar als je erin doorslaat, in cirkeltjes......

Wil je mijn blog ‘Vensters voor Groei’ over ontwikkeling van mensen ontvangen? Laat hier je mailadres achter.

Wil je mijn blog ‘Vensters voor Groei’ over ontwikkeling van mensen ontvangen? Laat hier je mailadres achter.